Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BÄDDMADRASS

En bra bäddmadrass kommer hålla dig sval under hela natten, och kan också göra att du ligger faster eller hårdare beroende på vilken utav bäddmadrasserna  du väljer att köpa. Det finns många typer av bäddmadrasser att köpa, en del billiga medans andra kostar en hel del. Vi reder utav vad som är viktigt med bäddmadrassen.

25

Testade madrasser

5

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

BÄST I TEST BÄDDMADRASSER

Nedan kan du se bäddmadrasserna vi har tagit fram som testvinnare i vårat bäst i test av bäddmadrasser. Vi testar nya madrasser hela tiden, så fort vi får syn på att det finns en ny bäddmadrass. För oss är det viktigaste att du sover svalt i den, att den är billig, och att du naturligtvis ligger skönt i bäddmadrassen. Nedan har du våra 5 testvinnare i det 5 olika kategorier vi anser vara viktigast när man ska köpa en bäddmadrass.

Bästa bäddmadrass

Bästa bäddmadrass just nu är ….

Bästa mjuka bäddmadrassen

Bästa mjuka bäddmadrassen just nu är ….

Bästa hårda bäddmadrassen

Bästa hårda bäddmadrassen just nu är ….

Bästa svala bäddmadrassen

Bästa svala bäddmadrassen just nu är ….

Bästa Tempur bäddmadrass

Bästa Tempur bäddmadrass just nu är ….

Vanliga frågor om bäddmadrasser

Här får du svar på det vanligaste frågorna vi bruka få om bäddmadrasser, och vad man ska titta på när man ska köpa ny bäddmadrass.

Sängar.com-Logga

Vad är en bäddmadrass?

En bäddmadrass är till för att göra sängen mjukare, än att ligga direkt på fjädringen i plymån eller resorbotten. Den viktigaste funktionen den har, är vilket material du ska ha närmast kroppen under natten. Det kommer att avgöra hur svalt det blir i sängen.

Hur tjock ska en bäddmadrass vara?

Det finns inget riktigt svar på ur tjock den ska vara, då det beror mycket på hur du vill att det ska kännas. Men det flesta köper bäddmadrasser med en kärna på 5 cm. Vill man ha lite mjukare så köper man med 7 eller 9 cm. För dig som vill ha en hård bäddmadrass ska du köpa 3 eller max 5 cm madrass.

Hur ofta behöver jag byta bäddmadrass?

Om du frågar en sängförsäljare så brukar man rekommendera att du byter bäddmadrass mellan vart 5:e år, till vart 7:e år. Detta gör man för att bäddmadrassen är den delen på sängen som kommer att få sättningar i sig först. Men också för att det kommer ner mycket svett och kvalster i dem.

Vilka olika typer av bäddmadrasser finns det?

Det finns ganska många olika typer utav bäddmadrasser, men i Sverige är det främst 4 olika bäddmadrasser man köer. Dessa 4 är följande: Med latex, Tempur eller kopior med tryckavlastande material (memoryskum), tagel (Hästens) och många billiga bäddmadrasser med kallskum.

Vilken del av sängen är bäddmadrassen?

Bäddmadrassen är den översta delen utav sängen, och den delen som du ligger närmast under natten. Det är också den delen av sängen som du sätter ditt underlakan på, och som du sätter bäddmadrasskyddet på. En bäddmadrass kan vara från 70x200 till 210x210 cm för en dubbelsäng.

Varför ska jag köpa ett bäddmadrasskydd?

Ett bäddmadrasskydd ser till att du inte får ner lika mycket kroppsvätskor i sängen, vilket är en hel del. Du svettas upp till 1.5 liter under natten, som utan bäddmadrasskydd åker det rakt ned i din säng. Ett skydd är lättare att tvätta än hela sängen, därför köper man bäddmadrasskydd.

Räcker det byta bäddmadrass på min gamla säng?

Det beror ju naturligtvis vad syftet är med att byta bäddmadrass på en gammal säng. Om det är för att bara göra den fräschare, så kommer det inte vara några problem. Är det däremot för att du vill att sängen ska bli mjukare, så är detta en väldigt kortsiktig lösning. Byt säng istället!

Kan man tvätta en bäddmadrass?

När det kommer till att tvätta bäddmadrasser så handlar det lite om man köpt en som är pikerad eller inte. På det pikerade bäddmadrasserna kan du inte ta av tyget, vilket gör det omöjligt att tvätta en sådan. Men kan du ta av tyget, så går det att tvätta den. Men aldrig hela madrassen, ta ut kärnan först.

Vart kan jag köpa billiga bäddmadrasser?

Det finns gott om billiga bäddmadrasser som du både kan köpa på nätet, men också i fysiska butiker så som Ikea och Jysk. Dock så rekommenderar vi inte att du köper billigaste bäddmadrassen du kan hitta, utan fokusera på att hitta en så bra som möjligt , till ett billigt pris.

Vad är en splitt-bäddmadrass?

En splitt-bäddmadras är en bäddmadrass som är till för en dubbelsäng, men då för två stycken ställbara sängar som är bredvid varandra. Dessa har man delat på i mitten, och dem sitter endast ihop i den undre halvan av bäddmadrassen. Detta är en bra lösning för ställbara sängar.

Vad kostar en bra bäddmadrass?

En bra bäddmadrass kostar från ca 2000 k styck för en enkelsäng, och ca 4000 kr för en som är till för en dubbelsäng. Anledningen till detta är att det är väldigt stor kvalitetsskillnad på en billig bäddmadrass med kallskum, än en som är gjord utav latex eller Tempur material.

Vad menas med tryckavlastande bäddmadrass?

När man pratar om tryckavlastande bäddmadrasser, så är första tanken på Tempur. Detta beror på att Tempur är den största tillverkaren utav tryckavlastande bäddmadrasser i hela världen. Men det finns ganska många mediokra copy cats varianter också på marknaden.