Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BILLIG BARNSÄNG

Barnsängar är som det låter sängar som är avsiktligen gjorda för barn. När man pratar om barnsäng så finns det främst 5 olika typer av barnsängar, och det är dessa 5 olika sängtyper som vi har granskat och jämfört. Nedan har du våra testvinnare inom kategorin barnsängar.

10

Testade barnsängar

5

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa barnsäng

Bästa barnsängen just nu är ….

Bästa växasäng

Bästa växasängen just nu är ….

Bästa ungdomssäng

Bästa ungdomssängen just nu är ….

Bästa barn våningssäng

Bästa våningssängen för barn är just nu ….

Bästa babysäng

Bästa babysängen är just nu ….

Vanliga frågor om barnsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om barnsängar, och vad man ska tänka på vid köp av en barnsäng.

Sängar.com-Logga

Vad är en barnsäng?

En barnsäng är precis som det låter, en säng speciellt framtagen för barn och ungdomar. Vanliga sängar är framtagna för vuxna kroppar, och är således inte heller optimala för barn att sova i.

Vad är viktigast att tänka på med barnsängar?

Det kanskle allra viktigaste som du ska tänka på när du köper barnsängar, är att dem är mjuka, men också har en bra bäddmadrass. Bäddmadrassen är nämligen det som barnet ändå nästan bara kommer att komma ner i, vilket betyder också att du vill att det ska vara av bra material. Därför är det viktigt att bäddmadrass är gjord av så mycket naturmaterial som möjligt, vilket kommer göra att ditt barn sover svalt under natten.

Hur mycket pengar bör man lägga på en barnsäng?

När det kommer till barnsäng, så bör det mesta krutet läggas på en bra bäddmadrass, då denna är den enskilt viktigaste faktorn för ditt barns sömn, Det är ändå bara den ditt barn kommer att sjunka ned i, så det behövs inga avancerade bottnar till barnsängar. Däremot vill du inte att det material som ligger närmast ditt barns hud hela natten är billigt syntetiskt material, utan så mycket naturmaterial som möjligt är att föredra.

Vad är det för skillnad på barnsäng & vuxensäng?

Barnsängar och vuxensängar skiljer sig främst i det att vuxensängar är på tok för hårda för barn att sova i. När det kommer till barn ska man ha mjukare sängar.

Vad innebär det med växasäng?

Växasängar är den typ av sängar som barn och ungdomar kan ha i flera år, då dessa går att dra ut i längden med tiden. Dessa sängar har blivit allt populärare det senaste åren, då föräldrarna inte behöver köpa nya barnsängar stup i kvarten när barnen växer. Många barn gillar också designen på växasängarna, då dessa är gjorda för att dem ska uppskattas av barn. Så detta är ett bra alternativ till barnsäng tycker vi.

Vad är skillnaden på babysäng och barnsäng?

En babysäng är som du hör på namnet tänkt för väldigt små barn, och då pratar vi om sängar för barn upp till 2 år ungefär. Upp till denna ålder brukar man köpa spjälsäng till barnen. Över denna ålder så kan man börja kola på växasängar eller andra typer av barnsängar. Vi tycker att man kan vänta tills barnen har blivit 4-5 år innan man köper en vångssäng till barnen. Dessa är annars populära barnsängar, framför allt om sängen har rutschkana också!