Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

Bäst i test av sängar

Här är vårat bäst i test av sängar år 2021 – varje år gör vi en ny jämförelse där vi testar alla möjliga sängar från det flesta fabrikaten av sängar, och det flesta sängbutikerna i Sverige. Vi jämför sängar så man borde jämföra dem, alltså hur bra du sover i dem och inte hur många barn som kan hoppa i sängen en viss tid som andra testinstitut gör.

140

Testade sängar

23

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

VÅRA 23 STYCKEN TESTVINNARE AV BÄST I TEST SÄNGAR

Nedan har du våra samtliga 23 stycken testvinnare av bäst i test sängar. Anledningen till att vi har 23 stycken, är att det finns så många olika behov. Det är löjligt och högst oseriöst enligt oss att försöka ta fram en bästa säng för alla, för det finns helt enkelt inte. Ända anledningen till att andra som påstår sig testa sängar för att ta fram en testvinnare en bart tar fram en säng, är för att dem inte kan något om sängar alls. Förstår man inte så mycket som att alla har olika behov när det kommer till sängar, så ska man inte ens utföra sådana test. Varsågod här är ett 100% oberoende säng test som ingen sängtillverkare kan köpa, och framför allt utfört utav 2 sängexperter som har sålt tusen tals sängar till nöjda kunder.

Bästa kontinentalsängen

Bästa kontinentalsängen just nu är ….

Bästa ramsängen

Bästa ramsängen just nu är ….

Bästa ställbara sängen

Bästa ställbara sängen just nu är ….

Bästa tryckavlastande sängen

Bästa tryckavlastande sängen just nu är ….

Bästa sängen för magliggare

Bästa sängen för magliggare just nu är ….

Bästa sängen för snarkare

Bästa sängen för dig som snarkar just nu är ….

Bästa sängen för dig med artros

Bästa sängen för dig med artros är just nu…

Bästa sängen för dig med diskbrock

Bästa sängen för dig med diskbrock just nu är …

Bästa sängen för dig med skolios

Bästa sängen för dig med skolios är just nu…

Bästa sängen för dig som är varm

Bästa sängen för dig som är varm om natten är …

Bästa sängen för barn & ungdommar

Bästa sängen för barn och ungdommar…

Bästa sängen för pengarna

Bästa sängen för pengarna…

Bästa sängen för den som väger över 100 kg

Bästa sängen för den som väger över 100 kg…

Bästa sängen för dig med kvalster allergi

Bästa sängen för dig med kvalster allergi..

Bästa sängen för dig med astma

Bästa sängen för dig med astma…

Bästa gäst sängen

Bästa gästsängen…

Bästa förvaringssängen

Bästa förvaringssängen…

Bästa hårda sängen

Bästa sängen för dig som vill ligga hårt..

Bästa mjuka sängen

Bästa sängen för dig som vill ligga mjukt..

Bästa sängen för dig som är gammal

Bästa sängen för dig som är gammal..

Bästa sängen för dig som är gravid

Bästa sängen för dig som är gravid..

Bästa sängen för dig som har fibromyalgi

Bästa sängen för dig som har fybromyalgi..

Bästa sängen för dig som rör dig för mycket..

Bästa sängen för dig som som rör dig för mycket under natten är …

Vanliga frågor om vårat bäst i test

Nedan har du svar på det vanligaste frågorna vi får om vårat bäst i test utav sängar. Har du egna frågor eller vi ha råd av oss med vilken säng just du ska köpa, hör då av dig till oss via vårat kontaktformulär.

Sängar.com-Logga

Hur många sängar har vi testat?

När vi på Sängar.com utför våra test baserar vi detta enbart på att faktiskt testa sängarna, och inte tramsa med att låta en maskin trycka ned fjädrarna i sängen. Vi har testat över 270 olika sängar, och vet hur dessa sängar både känns, vad dem innehåller och vilka för och nackdelar dem har för din sömn.

Vad menas med vårat oberoende säng test?

När man pratar om oberoende sängtest så betyder det att vi inte gör några säng-test efter beställning, vilket annars är väldigt vanligt förekommande. Vi anser att detta är det enda sättet man kan bedriva riktiga opartiska test, när man som testare inte kan bli köpt för sin tjänster. Det finns helt enkelt för mycket incitament för en sängtestare som får betalat för det, för att ge en uppdragsgivares säng ett dåligt betyg.

Kan man lita på våra säng jämförelser?

Vi kan med handen på hjärtat säga att vi troligtvis är det enda rent objektiva sängtest du kan lita på idag. Vi utför våra helt egna sängtest, där inget företag och sängtillverkare kan köpa sig till en "bäst i test säng". Vi har riktig kunskap om sängar och sömn, och det är enbart det du får ta del av på våran hemsida.

Varför ser vårat test så annorlunda ut mot andras?

Våra säng-test är gjorda som ett riktigt sängtest borde göras, alltså utav sängexperter som kan något om sängar också. Vi utför våra sängtest inte efter premissen om din säng tål 500 kg tryck, då detta inte har någon som helst verklighetsförankring i hur sängar används på riktigt.

Varför utför vi våra egna sängtest?

Man kan fråga sig, varför ska också vi göra ett säntest? Finns det inte nog med sängtest redan, där all säger olika ändå? Jo precis det är också anledningen till att vi gör våra egna, för det andra testen går inte att lita på då dem enbart är köpta en efter en. Hos oss kan du läsa riktiga säng test utav någon som inte säljer eller tillverkar sängar. Vi tror helt enkelt på att ärlighet vinner alltid i längden, och så även när det kommer till sängtest.

Därför ska du alltid jämföra själv också!

Men kanske viktigast av allt, skaffa dig alltid en egen uppfattning om något så viktigt som att köpa en säng. Vi rekommenderar alla att besöka en sängbutik där du kan få hjälp utav riktiga sängexperter. Dem kan se vad just du har för behov, och det kan inget sängtest i världen slå!

Därför kan du inte lita på andra säng test och så kallade bäst i test av sängar!

Anledningen till att vi skriver detta är att vi som sängförsäljare som har jobbat med detta i många år, blir rent utav förbannade på hur dessa bäst i test av sängar går till idag. Vi vill att ni kunder ska veta om hur otroligt köpta dessa test är, och att det är så otroligt mycket felaktigheter i dessa test. Vi är inte heller ensamma om att tycka detta, flertalet andra tidningar har också skrivit om detta. Bland annat har Aftonbladet skrivit en hel artikel om detta hur testfakta bluffar med sina test. Man skriver bland annat “När Testfakta på eget initiativ testade sängar i november 2008 blev Ikeas säng näst sämst av åtta. Ett drygt halvår senare beställer Ikea ett sängtest och blir tvåa och trea med sina två deltagande sängar. Två år senare beställer Ikea ett nytt test och blir testvinnare.“.

Det är långt ifrån enda gången och detta har fått hålla på år in och år ut utan att någon har reagerat. Bland oss sängförsäljare skakar vi bara huvudet när vi ser att det har kommit ett helt nytt “bäst i test”. Det som är hela roten till detta problem är att sängtillverkare och stora möbelkedjor kan beställa dessa test som enligt ryktesväg kostar mellan 500.000-750.000 kr per test. Och vill man vara lite synisk så är det inte så svårt att förstå att det ligger i testarens intresse att ge beställarens säng ett bra betyg, så att dessa år efter år kommer tillbaka och köper ny test. Hela den här branschen som livnär sig på att “testa” saker stinker, vilket många har märkt även inom andra kategorier utav saker som frekvent testas och får testvinnare.

Dem som utför testen kan inget som helst om sängar, sömn och vad som är viktigt för att du verkligen ska köpa en bra säng för dig. I årets upplaga kan man bland annat läsa att en Tempur säng är o-ergonomisk utan bäddmadrass, vilket är ungefär som att testa en Ferrari utan motor och påstå sedan att den är långsam. Alla som kan något om sängar vet att när det kommer till Tempur så är det bäddmadrassen just som är hela grejen, och det är också den som har gjort Tempur till världens största sängförsäljare i hela världen. Där över 70.000 ryggspecialister rekommenderar Tempur, och du hittar Tempur madrasser i troligtvis vart enda sjukhus över hela världen just av den anledningen att dem har så bra ergonomiska egenskaper.

Det som dessa clowner som jämför sängar på dessa testinstitut gör är istället att testa hur många barn som kan hoppa i sängen samtidigt, och andra helt meningslösa test som inte har någon som helst verklighetsförankring i vad forskningen idag säger om sömn och sängar. Vårt råd är att nästa gång du läser ett sådant test är att du undviker testvinnaren, då du i vart fall vet att det är den du kommer få betala mest överpris på. Med tanke på att dessa test kostar så mycket, så höjs också priserna på testvinnaren så att den som beställt testet kan sälja många sådana med sjuka överpriser, så att dem sedan kan få tillbaka sina investerade pengar för bluff testet.