Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BILLIG RAMSÄNG

Ramsäng eller resårbotten som det också kallas för, är en utav det vanligaste typerna av säng. Nedan kan du se vilka ramsängar vi rekommenderar, och vart du kan köpa dem billigast. Längst ned på sidan hittar du vanliga frågor vi får om ramsängen.

40

Testade ramsängar

10

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa ramsängen

Bästa ramsängen just nu är ….

Bästa ramsängen för magliggare

Bästa ramsängen för magliggare just nu är …

Bästa mjuka ramsängen 

Bästa mjuka ramsängen just nu är ….

Bästa ramsäng för dig med artros

Bästa ramsäng för dig med artros är …

Bästa tryckavlastande ramsäng 

Bästa tryckavlastande ramsäng är ..

Bästa ramsäng för dig med diskbrock

Bästa ramsäng för dig med diskbrock..

Bästa ramsängen för dig med skolios

Bästa ramsäng för dig med skolios är…

Bästa ramsängen för dig som är varm

Bästa ramsängen för dig som är varm ….

Bästa hårda ramsängen

Bästa hårda ramsängen just nu är ….

Bästa ramsängen för dig som är gammal

Bästa kontinentalsängen just nu är ….

Vanliga frågor om ramsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om ramsängar, och vad man ska tänka på vid köp av en ramsäng.

Sängar.com-Logga

Vad är en ramsäng?

Ramsäng kallas också ofta för resårbotten, och är en klassik säng som det flesta av oss tänker hur en säng ser ut. Den är gjord utav en trästomme. som du sedan lägger ett fjäderpaket på. På detta så brukar man lägga någon form av stoppningsmaterial, innan man sedan klär in hela sängen i ett tyg som håller ihop sängen.

Vilka nackdelar finns det med ramsängar?

Största nackdelen är att du får en skåra / glipa om du sätter ihop 2 stycken ramsängar med varandra. Detta kan vara störande om man tänker ligga 2 stycken i en säng, eller om man ska ha ett barn som sover i mellan föräldrarna. Oftast är dessa sängar inte heller lika mjuka som man kan få på en kontinentalsäng.

Vad kostar en bra och billig ramsäng?

Ramsängar är normalt sett billigare än både kontinentalsängar och ställbara sängar, och en 90x200 ramsäng som är vettig kan du få för så lite som 5000 kr ungefär. Då är det en billig ramsäng, som kanske inte är det bästa, men där någonstans och uppåt ska man börja köpa enkel ramsängar ifrån.

Vilka fördelar finns det med ramsängar?

Den största fördelen med ramsängar är att dessa är sängar som är tänkta som individuella sängar, där man möjligtvis sätter ihop 2 stycken ramsängar med varandra så det blir en dubbelsäng. Detta gör att du slipper ha gupp i sängen från när den andre rör sig i sängen, vilket du får hos en kontinentalsäng.

Vad du ska tänka på när du testar ramsängen?

Kanske det viktigaste att tänka på när du testar en ramsäng är att du ska komma ned med axlar och höfter i sidoläge. Detta gäller också med skuldror och rumpa om du ligger på rygg. Detta är viktigt för att du ska kunna få stör i sidan och ländryggen. Men också för att du inte ska få tryck emot axlar och höfterna.

Hur länge håller en ramsäng?

En ramsäng som kostat under 5000 kr styck är inte en så bra säng, och max livslängd på dessa är inte i mer än några år tyvärr. Kommer du över detta spann så kan du hitta ramsängar som håller ända upp till ca 25 år, om det är en riktigt bra sådan. Så i längden brukar det dyra sängarna bli billigast ändå!

Vad är en bra garantitid på en ram-säng?

När det kommer till garantin på ramsängar så är det normalt med 10 år för det enklaste, och 25 år på det bättre sängarna. Dock så ska man veta om det att det gäller enbart på ram och fjäder brott. Endast Wonderland och Tempur ger dig också garnati på det viktigaste av allt, nämligen mot sättningar (gropar) i sängen.

Ska man gå till sängbutik för att test ramsäng?

Vår rekommendation är att du alltid naturligtvis ska testa din ramsäng innan du köper den. En säng har man oftast i många år innan man byter ut den, så varför inte lägga någon timme med att testa ut den perfekta ramsängen innan man köper en. Dessutom får du professionell hjälp av en sängexpert i fysisk butik.

Kan man köpa ram säng utan sänggavel?

Hos de allra flesta butikerna så kan du köpa ramsäng utan sänggavel, även om det idag är ganska vanligt med hela paket där sänggavel och ben ingår. Men hos det flesta sängbutikerna och möbelbutikerna kan du förhandla om priset, och då be om att få reducerat pris på din ramsäng utan gavel.

Vart köper man billigast ramsängar?

Det finns många ställen som du kan köpa billiga ramsängar ifrån, där Jysk och Ikea är väll dem två självklara valen när det kommer till fysiska butiker. Kollar man sedan på nätet så kan du köpa ännu billigare ramsängar på hemsidor så som Trendrum och många andra nätbutiker som säljer sängar.

Vart kan man köpa delar till ramsängar?

Till en ramsäng finns det inte så många delar man kan byta ut på den, men ibland kan man vilja ha nya ben till sängen. Då kan man vända sig till en fysisk sängbutik som oftast har lite sängben på lager. Annars är internet ett bra ställe som du enkelt och billigt kan beställa nya sängben till din ramsäng.

Vilken fasthet ska jag ha på en ramsäng?

Vilken fasthet du ska ha på din ramsäng beror lite på din vikt och kroppsform. Men enkelt sagt så brukar man säga att den som väger under 50 kg ska ha mjuk, medans den som väger över 50 kg ska ha en medium. För dig som väger över 70-75 kg så ska man välja en fast ramsäng.