Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BILLIG RAMSÄNG

Ramsäng eller resårbotten som det också kallas för, är förmodligen den vanligaste modellen av säng i det svenska hemmet idag. Nedan kan du se vilka ramsängar vi rekommenderar och vart du kan köpa dem billigast. Längst ned på sidan hittar du vanliga frågor vi får om ramsängen.

40

Testade ramsängar

10

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa ramsängen

Bästa ramsängen just nu är ….

Bästa ramsängen för magliggare

Bästa ramsängen för magliggare just nu är …

Bästa mjuka ramsängen 

Bästa mjuka ramsängen just nu är ….

Bästa ramsäng för dig med artros

Bästa ramsäng för dig med artros är …

Bästa tryckavlastande ramsäng 

Bästa tryckavlastande ramsäng är ..

Bästa ramsäng för dig med diskbrock

Bästa ramsäng för dig med diskbrock..

Bästa ramsängen för dig med skolios

Bästa ramsäng för dig med skolios är…

Bästa ramsängen för dig som är varm

Bästa ramsängen för dig som är varm ….

Bästa hårda ramsängen

Bästa hårda ramsängen just nu är ….

Bästa ramsängen för dig som är gammal

Bästa kontinentalsängen just nu är ….

Vanliga frågor om ramsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om ramsängar, och vad man ska tänka på vid köp av en ramsäng.

Sängar.com-Logga

Vad är en ramsäng?

Ramsäng kallas också ofta för resårbotten och är en klassisk säng som det flesta av oss tänker hur en säng ser ut. Stommen består av en träram vanligtvis i träslag som gran eller furu. På denna träram är fjäderpaketen placerade. Överst i ramsängen ligger ett stoppningssegment av polyeter eller i vissa fall, latex. Runtom sängen sitter ett tygöverdrag eller trekk som utger sängen utseende.

Vilka nackdelar finns det med ramsängar?

Största nackdelen är att du får en skarv om du placerar två stycken ramsängar med varandra. Detta kan vara värt att veta om man är två eller om man ska ha ett barn som sover mellan föräldrarna.

Vad kostar en bra och billig ramsäng?

Ramsängar är normalt sett billigare än både kontinentalsängar och ställbara sängar och en ramsäng med måttet: 90x200, som är vettig kan du hitta för runt femtusen kronor. Då är det en billig ramsäng som kanske inte är alternativet som kommer att hålla i 10 år. Som första säng eller för tonåringen så är en ramsäng i ovan nämnd prisklass ett utmärkt val.

Vilka fördelar finns det med ramsängar?

Den största fördelen med ramsängar är att dessa sängar är tänkta som individuella sängar, där man möjligheten att placera två stycken ramsängar intill varandra så att det blir en dubbelsäng. Fördelen med att ha två separata sängar är att rörelseenergin som blir i en kontinentalsäng, inte är lika påtaglig här.

Vad du ska tänka på när du testar ramsängen?

Det viktigaste att tänka på när du testar en ramsäng är att du ska komma ned med axlar och höfter i sidoläge. Detta gäller rumpa om du ligger på rygg. Detta är viktigt för att du ska kunna få ett bättre stöd för midja och ländrygg beroende på liggställning.. Men också för att du inte ska få tryck emot axlar och höfterna.

Hur länge håller en ramsäng?

En ramsäng som ligger i prisklassen under 5000 kr styck är oftast av den enklaste uppbyggnaden och likaså materialvalet.bra säng och livslängden är oftast inte längre än tre till fem år. Kommer du över detta spann så kan du hitta ramsängar som håller komforten upp till ca 25 år, om det är en riktigt bra sådan. I längden brukar det dyrarare sängarna bli billigast ändå!

Vad är en bra garantitid på en ram-säng?

När det kommer till garantin på ramsängar så är det normalt med 10 år för det enklaste och 25 år på det bättre sängarna. Dock så ska man veta att detta gäller enbart på ram och fjäderbrott. Endast Wonderland och Tempur lämnar garanti på sättningar i materialet.

Ska man gå till sängbutik för att test ramsäng?

Vår rekommendation är att du naturligtvis ska testa din ramsäng innan du köper den. En säng har man oftast i många år innan man byter ut den, så varför inte lägga någon timme med att testa ut den perfekta ramsängen innan man köper en. Dessutom får du professionell hjälp av en sängexpert i fysisk butik.

Kan man köpa ram säng utan sänggavel?

Hos de allra flesta butikerna så kan du köpa ramsäng utan sänggavel. Även om det idag är ganska vanligt med hela sängpaket där sänggavel och ben ingår. Men hos det flesta säng och möbelbutikerna kan du förhandla om reducerat pris på din ramsäng utan gavel.

Vart köper man billigast ramsängar?

Det finns många ställen som du kan köpa billiga ramsängar ifrån, där Jysk och Ikea är de två vanligaste återförsäljarna när det kommer till fysiska butiker. Kollar man sedan på nätet så kan du köpa ännu billigare ramsängar på hemsidor så som Trendrum och hos många andra nätbutiker som säljer sängar.

Vart kan man köpa delar till ramsängar?

Till en ramsäng finns det inte så många utbytbara delar, men med tiden så kanske man vill ha nya ben till sängen. Då kan man vända sig till en fysisk sängbutik som oftast har ett mindre sortiment av sängben på lager. Annars är internet ett bra ställe som du enkelt och billigt kan beställa nya sängben till din ramsäng.

Vilken fasthet ska jag ha på en ramsäng?

Vilken fasthet du ska ha på din ramsäng beror lite på din vikt och kroppsform. Men enkelt sagt så brukar man säga att den som väger under 50 kg ska ha mjuk, medans den som väger över 50 kg ska ha en medium. För dig som väger över 70-75 kg så ska man välja en fast ramsäng.