Sängaffärer

SängaffärVi har valt att lista alla större sängaffärer, och sängvaruhus kedjor som finns i Sverige. Några möbelbutiker har också kommit med i denna listan, och detta för att dem har stort utbud av sängar. Om du klickar dig in på varje enskild sängbutik kan du se i vilka städer de har sina butiker. Där försöker vi ha med all viktig information om varje sängaffär. Du hittar bland annat:

  • Öppettider – Vilka dagar sängaffären har öppet, samt vilka tider dem har det.
  • Plats – Värt du kan besöka butiken.
  • Kontaktuppgifter – Hur du kommer i kontakt med vederbörande sängaffär.

Vi försöker att hålla all den information vi ger om varje sängaffär så upp to date som möjligt, men även vi kan missa förändringar.

Inga sängbutiker online

I denna lista valde vi att inte ha med några sängbutiker som enbart säljer via internet med. Detta beror inte på att de på något sätt och vis är sämre, utan snarare av den enkla anledningen att listan är till för dig som vill besöka en fysisk sängaffär. En lista med sängbutiker som enbart säljer säng online kommer att komma!

Enbart sängaffärer i Sverige

Eftersom att våra läsare främst kommer från Sverige, har vi valt att endast ha med Svenska sängbutiker. I framtiden kommer vi även att börja lista sängaffärer i Norge, då vi också har besökare därifrån. Men vi tror att många av dessa är nyfikna på att köpa säng i Sverige till bland annat sommarstugor, så en sådan lista kommer att komma lite senare.

Sängjätten-logotyp

Sängjätten

Sängjätten är en kedja utav renodlade sängvaruhus runt om i hela landet. Man var tidigare ett franchise koncept, där varje butiksägare ägde sin egna butik. Idag har man tagit över alla 27 butiker i kedjan. Sängjätten får nog idag anses som den ledande renodlade sängaffärs kedjan i Sverige. Man har både Svenska sängtillverkare, och några från andra länder i Europa.

Sova-Logotyp

Sova

Sova är en utav de äldre sängbutiks kedjorna i Sverige, och startade faktiskt med att sälja vattensängar. Idag finns det dock inga vatten sängar kvar på Sova, men de säljer fortfarande sängar. Sova är kanske mest känt för att vara det sängvaruhuset som alltid har sålt de mest kända nordiska sängtillverkarna. Där vi bland annat hittar Hästens, Carpe Diem Beds, Viking Beds, Jensen med flera.

Möbelmästarna-Logotyp

Möbelmästarna

Möbelmästarna är i grunden en kedja utav möbelbutiker som namnet antyder. Deras butikskedja innefattar hela 32 butiker, vilket gör dem till en utav Sveriges största möbelbutiks kedjor. Med butiker långt upp i norra delarna av Sverige, till södra delarna är man verkligen en rikstäckande aktör. I deras sängsortiment hittar vi fler kända varumärken, bland annat svenska Hilding.

Chilli-Logotyp

Chilli

Chilli är en utav de mindre aktörerna sett till antal fysiska butiker i denna lista. Med sina 7 butiker, och de flesta kring Stockholm är man inte rikstäckande. Men antalet butiker är inte det avgörande för att vara med i listan, utan snarare hur stort säng sortiment man har. Chilli har trots sina få butiker kanske det största sortimentet av sängar, detta kan bero på att man ägs av det mycket större bolaget Bygghemma Group.

Em-Home-Logotyp

EM Home

EM Home är en utav våra större möbelbutiks kedjor i landet, och de flesta känner igen varumärket EM. Företaget grundades 1964 och då som nu fokusera man på möbler och inredning. EM har ett förhållande vis stort sortiment av sängar, där flera av sängtillverkarna man säljer är kända Nordiska varumärken. Med sina 28 butiker runt om i landet är man en rikstäckande aktör.

KungSängen-Logotyp

KungSängen

Kungsängen är en utav de lite mer spännande sängaffärerna i Sverige. Det som främst är annorlunda med Kungsängen är det faktum att man enbart säljer sina egentillverkade sängar, och har helt skippat att saluför mer kända och etablerade sängtillverkares sängar. Kungsängen har hunnit öppna upp 36 sängaffärer sedan det grundades 1998, där de flesta butikerna ligger i mellersta delarna av Sverige.

Sovkoncept-Logotyp

Sovkoncept

Sovkoncept är kanske listans minsta renodlade sängaffärs kedja, med 8 sängbutiker. Trots de få antalet butiker har man lyckats att tillhandahålla ett förvånansvärt stort sängsortiment att välja på. Den stora delen av deras sängvarumärken man säljer är Nordiska tillverkare, vilket vi naturligtvis tycker är kul. Likt Sängjätten har Sovkoncept endast sängar, och det är här deras fokus ligger.

Svenska Hem Logotyp

Svenska Hem

Svenska Hem är likt både EM och MIO en möbelbutiks kedja, med fokus på inredning till hela hemmet och inte bara sovrummet. Men man har ett ganska stort sortiment av sängar, där flertalet av de sängar man säljer är av kända fabrikat. I kedjan av möbelbutiker finner vi hela 24 butiker, där en stor andel utav butikerna ligger i Stockholms området, Göteborgs området och i Småland.

Ikea-Logotyp

IKEA

Vad vore en lista utan IKEA? Detta är naturligtvis den största aktören inom möbel och inredningsbranschen. Något större presentation av IKEA och vad IKEA är, behövs därför inte. Dock är en lite rolig notering att IKEA’s största konkurrent inom heminredning, butiken MIO idag den butik som säljer flest antal sängar i Sverige.

Mio-Logotyp

MIO

MIO har på senare år gått och blivit en utav de allra största inom heminredning och möbler i Sverige. Det tycks som att man poppar upp butiker lite överallt, och ett bevis på detta är de massiva antalet butiker som idag uppgår till hela 72. Med skickligt arbete på bland annat sociala medier har man snart var ända tjej som följare på ställen som Instagram och Facebook!

Jysk-Logotyp

Jysk

JYSK är i grunden en utav de sängaffärer som är mer specialiserade på just sängar, men vi tycker att dem på senare år gått mer mot möbelbutiks hållet. Tillsammans med MIO är man den kedja med allra flest butiker i Sverige, och för den delen även i Danmark som man kommer ifrån. Detta är en sängaffär för dig som kanske enligt oss inte letar efter bästa säng, men bästa priset på en säng.