Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP STÄLLBAR SÄNG

Ställbar säng eller justerbar säng som många också kallar det för, är sangbranschens lyxigaste typ av säng. Med en oslagbar komfort som du alltid kan ställa in efter dina behov för dagen, kan du vara säker på att du alltid kommer få bästa möjliga sömn och återhämtning efter en natt i den ställbara sängen. Se våra rekommendationer på ställbara sängar.

30

Testade ställbara sängar

10

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa ställbara sängen

Bästa ställbara sängen just nu är ….

Bästa ställbara säng för magliggare

Bästa ställbara säng för magliggare just nu är …

Bästa mjuka ställbara sängen 

Bästa mjuka ställbara sängen just nu är ….

Bästa ställbara säng för dig med artros

Bästa ställbara säng för dig med artros är …

Bästa tryckavlastande ställbara säng 

Bästa tryckavlastande ställbara säng är ..

Bästa ställbara säng för dig med diskbrock

Bästa ställbara säng för dig med diskbrock..

Bästa ställbara sängen för dig med skolios

Bästa ställbara sängen för dig med skolios är…

Bästa ställbara sängen för dig som är varm

Bästa ställbara sängen för dig som är varm ….

Bästa hårda ställbara sängen

Bästa hårda ställbara sängen just nu är ….

Bästa ställbar säng för dig som är gammal

Bästa ställbar säng för dig som är gammal just nu är ….

Vanliga frågor om ställbara sängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om ställbara sängar, och vad man ska tänka på vid köp av en ställbar säng.

Sängar.com-Logga

Vad är en ställbar säng?

En ställbar säng, är det samma som många också kallar för justerbar säng. Som du hör på namnet så kan du alltså ställa in sängen, eller justera den i det position som du vill ha sängen i. Normalt sett så kan du höja huvud och benen i sängen. I lyxigare varianter utav ställbara sängar, så kan du också ställa in positionen för nacke och knävecket.

Vilka nackdelar finns det med ställbara sängar?

Kanske det två största nackdelarna med att köpa ställbara sängar är naturligtvis priset, då dessa kostar ganska mycket mer än traditionella sängar så som kontinentalsängar och ramsängar. Men du får också en glipa mellan 2 ställbara sängar om du vill ha en dubbelsäng av ställbara sängar, vilket många inte heller tycker om.

Vad kostar en bra och billig ställbar säng?

Ska man vara krass så finns det ingen bra och billig ställbar säng, enligt det som det flesta räknar som billigt. Men enligt oss så har du fått en bra deal om du får en ställbar säng för 20.000 kr med zonindelning eller med Tempur material. Ställbara sängarna kostar betydligt mera då du dels ska ha motor i dem, och dels är svårare rent tekniskt att tillverka. Sammantaget gör det att det flesta skulle kanske inte anse att en ställbar säng kan vara billig.

Vilka fördelar finns det med ställbara sängar?

Det största fördelarna med att köpa ställbara sängar är att dem ger dig betydligt bättre komfort, då dessa är möjliga att ställa in exakt efter dina behov. Över tid så förändras din kropp, vilket betyder att en kontinentalsäng som du köper idag, kanske inte är rätt säng för dig om 5 år. Men en ställbar säng kan du alltid avlasta olika kroppsdelar genom att höja och sänka på sängen.

Vad du ska tänka på när du testar ställbara sängen?

När du testar ställbara sängar ska du som vanligt känna efter så du kommer ned med axlar och höfter, men också rumpan och skuldror om du ligger på rygg. Du ska alltid också testa den ställbara sängen i helt nerfällt läge. Detta då det inte är säkert att du alltid kommer att använda den justerbara funktionen i sängen.

Hur länge håller en ställbar säng?

Vi rekommenderar ingen att köpa ställbara sängar för under 15.000 kr styck, då detta är i i princip alltid rena skiten. Det kan låta väldigt krast, men sanningen är inte bättre än så. Bara motorn i en ställbar säng kostar några tusen, vilket gör att går du under 15.000 kr styck för en ställbar säng, så är en otroligt stor del för bara motorn. Över 15.000 kr/st, så håller dem kanske i ca 10 år, och upp till 25 år för det mest exklusiva sängarna.

Vad är en bra garantitid på en ställbar säng?

När man pratar om garanti på ställbar säng, så finns det flera olika typer av garantier på dem, Den kanske mest viktiga garantin på en ställbar säng är den för din motor, som bör ligga på 5 år och uppåt, annars är den en motor av lägre kvalitet. Men helst så vill du också ha en ställbar säng med garanti för sättningar, vilket fabrikat som Tempur och Wonderland sängar ger dig.

Ska man gå till sängbutik för att testa ställbar säng?

Ja absolut så tycker vi att du i första hand naturligtvis ska besöka en sängbutik när du vill handla en ställbar säng. Dessa kostar en hel del, och att då lägga 1-2 timmar för att prova ut den perfekta sängen är en självklarhet. Du kommer helt enkelt att få en betydligt bättre säng med dig hem om du köper den i butik, än om du köper den via nätet.

Kan man köpa höj & sänkbara sängar utan sänggavel?

Hos det flesta sängåterförsäljarna ska det inte vara något som helst problem. Det finns alltid paket där gaveln ingår, men då kan du kanske be om att få lite rabatt på paketet eller ta lite mjukvaror istället för sänggaveln. När det kommer till att köpa sängar, så kan du förhandla priset hos det flesta sängbutikerna.

Vart köper man billigast ställbara sängar?

När det kommer till att köpa billiga ställbara sängar så finns det en hel uppsjö utav billiga butiker på nätet, men också bra kampanjer hos sängbutiker lite då och då. Våran rekommendation är att du i första hand besökare en sängbutik där du får prova ut en bra ställbar säng, eller i annat fall köper en via nätet på någon utav det nätbutiker vi rekommenderar.

Vart kan man köpa delar till justerbara sängar?

På justerbara sängar finns det några olika delar som man skulle kunna vilja köpa, och då är det främst ny motor, ny fjärrkontroll eller en ny plymå till din ställbara säng. Dessa är allra enklat att få tag på via en sängbutik så som Sängjätten, Sova, SovKoncept och Care of Beds. Dessa butiker vet vad dem pratar om, och har bra kontakt med leverantörer av sängar och tillbehör.

Vilken fasthet ska jag ha på en höj och sänkbar säng?

Fastheten på en ställbar säng avgörs i mångt och mycket beroende på hur mycket du väger, men också vilken typ av kroppsform du har. Detta bör alltid testas hos en sängexpert, som kan se vilken hårdhetsgrad på sängen just du ska välja. Annars kan man köpa medium upp till ca 70 kg, och fast för vikter över det.