Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

TEMPUR BÄDDMADRASS

Tempur bäddmadrass kan vara marknadens i särklass absolut bästa bäddmadrass, och det finns många skäl till det. Vi har satt ihop ett bäst i test med det bästa Tempur bäddmadrasserna, där vi förklarar vad som är bar och mindre bra med det olika modellerna. Längst ner på sidan hittar du bra information om Tempur madrasser.

6

Testade madrasser

2

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Bästa Tempur bäddmadrassen

Bästa Tempur bäddmadrassen just nu är ….

Bästa kopian på Tempur bäddmadrass

Bästa kopian på Tempur bäddmadrassen just nu är ….

Vanliga frågor om Tempur madrasser

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om Tempur madrasser, och vad man ska tänka på vid köp av en Tempur bäddmadrass..

Sängar.com-Logga

Vad är en Tempur bäddmadrass?

Tempur bäddmadrass är en en bäddmadrass som är tillverkad utav företaget Tempur. Många förväxlar alla tryckavlastande sängar och bäddmadrasser med Tempur, men det finns bara en som är Tempur. Dem har helt enkelt blivit så stora så allt med memoryskum kallas i folkmun för Tempur idag.

Vilka nackdelar finns det med Tempur bäddmadrasser?

Egentligen finns det inga stora nackdelar med Tempur bäddmadrasser, men kanske att dem kostar betydligt mer än andra bäddmadrasser på marknaden. Men å andra sidan får du en bäddmadrass som håller mycket längre, och som framför allt är betydligt bättre för din kropp och hälsa.

Blir man varmare i en Tempur bäddmadrass?

Ibland får man frågan som sängförsäljare om man blir varmare i en Tempur bäddmadrass, och svaret är nej. Men du kan däremot uppleva dig som varmare, då detta är en helt trycklös madrass. Detta medför att du får jämnare blodcirkulation, vilket får dig att känna dig lite varmare. Men det är bara positivt egentligen.

Vilka fördelar finns det med Tempur bäddmadrassen?

Det största fördelarna med att köpa en Tempur bäddmadrass är dess otroliga ergonomiska egenskaper. Detta är en bäddmadrass som inte bara spelar i en helt egen division, utan snarare i ett helt annat universum. För dig med ryggproblem så är det Tempur som gäller, vilket 70 tusen ryggspecialsiter i världen också säger.

Vad kostar en Tempur bäddmadrass?

En Tempur bäddmadrass kan kosta från ca 7000 kr för en enkel 90x200 bäddmadrass, till upp emot 18.000 kr för en dubbelsängs bäddmadrass. Priset avgörs också mycket beroende på om du väljer en 7 cm eller en 9 cm bäddmadrass. Det finns några andra alternativ också, men dessa är ovanligare att köpa.

Hur länge håller en Tempurmadrass?

En Tempur bäddmadrass har en extrem hållbarhetstid, och det är inte ovanligt att man som sängförsäljare träffar folk som har haft sin bäddmadrass i över 20. Och dem ligger oftast fortfarande nästan lika skönt i den som dem gjorde den dagen dem köpte den. Detta är näst intill evighetsmaskiner.

Finns det garantier på Tempur bäddmadrasser?

På Tempurs bäddmadrasser får du en helt unik garanti som ingen annan säng och madrass tillverkare ger, nämligen en garanti på sättningar. Hos Tempur får du 10 års garanti på sättningar, vilket är helt sinnes sjukt när det kommer till garantier inom sängbranschen. Så Tempur är ett extremt tryggt köp.

Vem är Tempur madrassen till för?

Ofta förknippas Tempur madrassen med sjukhus, och dem som har allvarliga ryggproblem. Men jag skulle rekommendera alla att köpa en Tempur bäddmadrass, då den har helt enastående ergonomiska egenskaper som ingen annan bäddmadrass ens kommer i närheten av.

Behöver man ha bäddmadrasskydd på en Tempur?

Vi rekommenderar alltid att du köper till ett bäddmadrass skydd när du köper en Tempur madrass. Just detta kan vara lite utav Tempurs akilleshäl, då detta materialet inte gillar vätska. Så ska du ha barn sovandes is ängen så ska du absolut köpa till ett skydd. det kan spara dig många tusenlappar vi en olycka i sängen.

Räcker det med att enbart köpa Tempur bäddmadrass?

Genom åren har jag ofta fått frågan om det räcker med att enbart köpa en Tempur bäddmadras, istället för en hel Tempur säng. Och ja det fungerar faktiskt väldigt bra, även om jag fortfarande skulle rekommendera en hel säng gjord av Tempur i första hand. Har du bara hårt underlag nog under madrassen, så kommer det fungera.

Finns det olika hårdheter på Tempur madrasser?

När man köper en Tempur madrass så väljer man inte fasthet så som man gör på sängar, med mjuk, medium eller fast. Det man däremot gör är att man kan välja på några olika modeller, där original eller cloud är det två vanligaste, Original madrassen är hårdare, medans cloud madrassen är mjukare.

Bör man köpa till en Tempurkudde till bäddmadrassen?

Naturligtvis rekommenderar vi att du köper dig en Tempur kudde, oavsett du har köpt en Tempur bäddmadrass eller inte. Men ska du ända köpa en Tempur madrass så ska du naturligtvis gå all in, och också köpa till den bästa kudden på marknaden. Tempur har världens mest sålda kudde, och det finns en bra anledning till det!