Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

TEMPUR KUDDAR & SÄNGAR

Tempur är världens största säng och kudde tillverkare och här får de reda på allt om deras sängar och kuddar, samt vart du köper dem billigt!

Vanliga frågor om Tempur sängar

Tempur är idag ett världsomspännande företag som tillverkar allt ifrån sängar, bäddmadrasser och naturligtvis också sina otroligt populära kuddar. Här får du svar på alla dina funderingar kring Tempur som varumärke och dess sängtillbehör.

Sängar.com-Logga

Vad är en Tempursäng?

Tempursäng är en säng tillverkad utav varumärket Tempur, men många förknippar det idag med alla sängar som har tryckavlastande material. Många vill kopiera deras egenskaper, och alla misslyckas. Det finns helt enkelt bara en riktig Tempur, och massa kopior på deras sängar & madrasser.

Vilka nackdelar finns det med Tempursängar?

Naturligtvis finns det alltid någon nackdel med allt, men faktum är att just Tempursaker har väldigt få sådana. Men naturligtvis skulle man kunna hävda att priset är en nackdel, men ser man till vad man får och hur länge deras produkter faktiskt håller, så är dem kanske det mest prisvärda på marknaden.

Vad kostar en Tempur säng?

Tempur säng kan kosta allt mellan himmel och jord, då det finns så många olika varianter av dem. Men pratar vi om en kontinentalsäng så ligger dessa på ca 50.000 kr, och ramsängar 40.000 kr och det ställbara sängarna ca 60.000 kr. Dessa priser är inräknat med gavel då. Men det varierar också en hel del om du väljer en Northsäng, eller från den billigare serien från Tempur som heter Promise.

Vilka fördelar finns det med Tempursängar?

Det största fördelarna med Tempursängar är att du aldrig kan ligga fel i dem, utan dem är helt enkelt till för att alltid anpassa sig efter din kropp. Det finns inga andra sängar på marknaden som anpassar sig så väl efter din kropp och förutsättningar som en Tempursäng.

Vad du ska tänka på när du testar Tempursängar?

När du ska testa Tempursängar så ska du alltid tänka på att du måste ge dem lite tid, då dessa sängar kräver att det kommer ner lite utav din kroppsvärme ned i dem. Detta är torts allt temperatur reagerande. Men om du ligger i sängen i cirka 10 minuter, så har den hunnit forma sig efter din kropp och du kommer kunna börja känna fördelarna med den.

Hur länge håller Tempursängen?

Det är alltid svårt att ge exakta siffror på hur länge något håller, och så även med Tempursängen. Det handlar om så mycket olika faktorer så som hur du använder den osv. Men det man kan säga är att generellt så håller en Tempur-säng mycket längre än andra sängar i samma pris klass. Detta beror på att dem inte innehåller några fjädrar, och har helt enkelt inte så mycket i sig som kan gå sönder.

Hur lång garanti får jag på en Tempursäng?

När det kommer till garantier på en Tempursäng, så kan vi säga det direkt, dem är överlägset bäst på hela marknaden när det kommer till den aspekten. Dem ger dig inte bara garanti på ram och fjäderbrott, som du får av alla tillverkare som tillverkar sängar med fjädring. Du får faktiskt den ända riktiga garantin som betyder något i sängbranschen, och det är på sättningar i sängen. Där får du hela 10 år, vilket ingen annan sängtillverkare ens kommer i närheten utav. Faktum är att det flesta andra sängtillverkarna inte ger dig en enda dag garanti på just sättningar i sängen.

När kör Tempur kampanj på sina produkter?

Man kan aldrig säga när dem exakt kör sina kampanjer på sina produkter, men dem har väldigt länge kört kampanjer vid jul då dem vet att deras kuddar är otroligt populära att ge bort i julklapp. Utöver detta så kommer det lite olika kampanjer då och då under året, och det handlar egentligen bara om att hålla utkik efter dessa. Men när dem kör en kampanj på 15% på en säng, så vet du att det är dags att slå till helt enkelt. Över denna rabatt är det otroligt sällan, även om det har skett.

Är Tempur sängar varmare än andra sängar?

Tempur sängar är inte varmare än andra sängar på marknaden, men du kommer däremot att bli lite varmare i dem. Detta beror på att du inte får något mottryck mot kroppen när du ligger i en Tempursäng, vilket också gör att du får jämnare blodcirkulation. Detta är något som är positivt för dig, och det hjälper dig också att varva ned snabbare när du lägger dig på kvällen. Har man ont utav värme, så skulle vi rekommendera att man investerar i ett bra duntäcke eller silkestäcke.

Vart köper man Tempur sängar billigast?

När det kommer till vart man köper Tempur sängar billigast så finns det ett enkelt svar, överallt. Det är nämligen som så att alla som säljer Tempursängarna måste sälja dem för exakt samma pris, och det är inte tillåtet att slumpa iväg deras sängar i hej vilda kampanjer. När det är kampanj på Tempur sängar så är det det överallt, och då är det oftast ca 15% som du kan få i rabatt. Tempur är helt enkelt inte intresserade av att lura sina kunder med att höja sina priser till det dubbla, för att sedan köra en lotsas rea med 50% rabatt. När du får rabatt på en Tempur produkt, så är det alltid en riktig rabatt.

Måste man köpa en hel Tempursäng?

Detta är en fråga vi ofta fick som sängförsäljare, om man måste köpa en hel Tempursäng för att få fördelarna med Tryckavlastande säng. Och det enkla svaret är nej, det kan också räcka med bara själva Tempur-bäddmadrassen. Men då ska man också veta om det att underlaget som du ska lägga madrassen på har en väldigt stor betydelse för slutresultatet sedan. Det är naturligtvis mycket bättre att köpa en hel säng som är helt optimerad för en Tempur-bäddmadrass.

Vad är skillnaden på en Cloud & original madrass?

Tempur tillverkar flera olika fastigheter på madrasser, men den vanligaste frågan vi får är om original madrasserna och den mjukare varianten som heter Cloud madrass. Av dessa är det som så att original är den som man kan räkna som den fasta av dem, och den som heter cloud är den mjukare av dessa två. Vilken av dem man ska välja är en smaksak, för båda två ger dig lika bra stöd, men en del gillar fastare känsla i sängen än vad andra gör. Men gillar du mjukare så skulle vi ha valt att köpa den som heter Cloud.