Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP TRÄ SÄNGGAVEL

Trä sänggavel var en gång i tiden det överlägset mest populära, men har idag blivit omkörd utav gavlar klädda med tyg. Faktum är att det säljs så lite gavlar i trä idag, så att få butiker har dem ens. Och utbudet av trägavlar är idag inte bara litet, utan näst intill obefintligt tyvärr. Nedan har du de huvudgavlar i trä som vi har lyckats hitta på nätet.

4

Sänggavlar i trä

0

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Vanliga frågor om sänggavlar i trä

Här får du svar på det vanligaste frågorna om sänggavlar i trä. och vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa en trä huvudgavel.

Sängar.com-Logga

Vad är en trä sänggavel?

En trä sänggavel är helt enkelt en sänggavel i trä, och utan något tyg på den. Denna typen av sänggavel finns med både ribbor, och med hela stycken. Oftast hittar du dem i ek eller vit färg. Idag är dem ganska ovanliga, då det sänggavlarna som är beklädda med tyg fullständigt har tagit över.

Vilka nackdelar finns det med sänggavel i trä?

Det största nackdelarna med trä sänggavlar är att dem dels oftast är väldigt tunga, och att många tycker helt enkelt inte om det estetiska med dem. Dem är också ganska svåra att få tag på, vilket i sig kan vara en nackdel det också. Men å andra sidan behöver du inte köpa en helt ny, utan kan köpa en begagnad som du bara målar om till önskad färg!

Vad kostar en huvudgavel i trä?

Oftast får du slanta upp ca 1000 kr för en huvudgavel i trä till en enkelsäng, och cirka 2000 kr för en trä gavel till en dubbelsäng med bredden 180 cm. Men då är detta det billigaste du hittar på marknaden, och det finns betydligt dyrare och mer exklusiva varianter också för den som söker efter det.

Vilka fördelar finns det med sänggavel i trä?

Det 3 största fördelarna med trä sänggavlar är att dem tål väldigt mycket stryk, kan lätta målas om till en ny färg för att passa en annan säng, och drar inte alls till sig lika mycket damm som det som har tyg på sig. Dem är också enklare att städa än vad huvudgavlar med tyg är.

Varför är det så svårt att hitta huvudgavlar i trä?

Den största anledningen till att de är så svårt att få tag i huvudgavlar i trä idag, är att så få köper dem. Det gör att väldigt få tar in dem i sortiment, och ännu färre tillverkar dem. Idag köper helt enkelt 99% ungefär sänggavel som är beklädd med tyg. Så marknaden för dessa är nästan helt obefintlig. Men kanske att i framtiden det vänder och trä gavel blir populärt igen.

Behöver man fästa en trä gavel i sängen?

Nej du behöver inte fästa din trä gavel i sängen, om det inte är så att du ska ha sängen ståendes mitt i ett rum. Normalt sett så ska det räcka att du bara skjuter sängen emot din gavel som står mot en vägg. Om du skulle behöva fästa den så finns det oftast färdiga hål under tyget på lie bättre sängar för att fästa gaveln i.